Добричлийката Даниела Цветанова Василева – Христова с Грамота за номинация в категория "Млад библиотекар на годината 2021"

Грамотата й бе връчена на 9 май 2022 г. в Столична библиотека, където бяха присъдени Годишните награди на ББИА за 2021 г.

Добричлийката Даниела Цветанова Василева – Христова с Грамота за номинация в категория "Млад библиотекар на годината 2021"

Припомняме, че Даниела Христова бе сред тримата номинирани за наградата "Млад библиотекар" за 2021г.


Важна част от успешната реализация на Даниела Христова от Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич е отличната ѝ работа в екип, отзивчивост и коректност. С включването ѝ в сектор "Работа с деца" дейностите се разнообразиха и вдъхновиха колегите за нови идеи и креативност. Даниела се отличава с инициативност и старание в подготовката на образователни и информационни прояви за малчуганите, провеждани по забавен и атрактивен начин - беседи, литературни утра с четене, онлайн инициативи, викторини, творчески работилници. В тази инициативност намират приложение интересите на колегата към приложното изкуство и ръчните изделия, умението ѝ да създава реалистичен дизайн или анимация. Както децата, така и техните родители споделят своята признателност за преживените приятни емоции, забавление и изненади.

Екипът на библиотеката поздравява Даниела за заслуженото признание и ѝ желае здраве, лично щастие и творческо вдъхновение за нови успехи в професията!

В категорията за подкрепа на библиотеките, фирма Corteva Agriscience Кортева Агрисайънс България ЕООД е сред носителите на наградата на ББИА за 2021 г. „Подкрепа за библиотеките 2021“.

Кортева Агрисайънс България е една от корпорациите, която е водеща в областта на земеделието и продукти за растителната защита в световен мащаб. Управителят на фирмата, г-н Чавдар Дочев, който е родом от Добрич, вече няколко пъти подпомага Община град Добрич, нейните структури и местни организации за развитието на региона. В навечерието на 1 ноември 2021 – Ден на народните будители,  фирма „Кортева Агрисайънс България“ ЕООД, с управител г-н Чавдар Дочев, предостави безвъзмездно сумата от 12 600 лева за създаване на Тийн зона в Регионална библиотека „Дора Габе“. Средствата предстои да бъдат използвани за закупуване на техника и обзавеждане на помещение, което да се превърне в модерно библиотечно пространство за потребители от 12-18 години.

Искрени поздравления за заслужената награда и успех на фирма Кортева Агрисайънс България!