Официално откриха паметната плоча на Йосиф Стоянчев на фасадата на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич

Елитното средно училище в Добрич е наследник на първото класно училище в града, основано именно от Йосиф Стоянчев в двора на храм „Света Троица” през 1872 година.

Официално откриха паметната плоча на Йосиф Стоянчев на фасадата на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич



По случай 150 години от основаването на първото класно училище в Добрич кметът Йордан Йорданов и директорът на Средното училище „Св. св. Кирил и Методий”- Тодор Георгиев, откриха паметна плоча на видния учител и общественик Йосиф Стоянчев на фасадата на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич. 


„Днес почитаме Йосиф Стоянчев, основател на първото класно училище. Тогава това е било един модерен подход, който дава бъдеще на децата. След 150 години вярвам, че никой от нас не е променил тази философия, че образованието на нашите деца е стожерът за нашето бъдеще. Община Добрич винаги ще подкрепя своите училища, своите детски градини и училища. Винаги заставаме зад нашите деца. Честит празник, пазете и носете светите братя Кирил и Методий във вашите сърца и ги предавайте на идните поколения” – каза в тържественото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов.  

На празника присъстваха областният управител Галин Господинов, д-р Емилия Баева – зам.-кмет по „Хуманитарни дейности” на община Добрич, учители, родители, ученици и приятели. 


Цветя и венци бяха положени на новооткритата плоча на Йосиф Стоянчев.