С шествие и тържество в центъра на Добрич СУ „Св. св. Кирил и Методий” отбеляза своя 150-годишен юбилей

Днес патронен празник празнува наследникът на Първото класно училище Средно училище "Св. св. Кирил и Методий".

С шествие и тържество в центъра на Добрич СУ „Св. св. Кирил и Методий” отбеляза своя 150-годишен юбилей

Честванията на патронния празник по традиция започнаха с полагане на  цветя и венец  на паметната плоча на Първото класно  училище в двора на днешната църква „Св. Троица”, където се е намирало при откриването си през 1872 г. Открита беше и паметна плоча на основателя му - Йосиф Стоянчев




Под звуците на химна на училището възпитаниците, заедно с техните преподаватели се понесоха в тържествено шествие към паметника на светите братя в центъра на града. Там по традиция се проведе тържество с участието на ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий".


Сред официалните гости на патронния празник бяха д-р Емилия Баева – зам.-кмет на община Добрич, Светлана Василева – началник на РУО – Добрич, Велизара Митева – старши експерт по чужд език към РУО, учители, родители, ученици и приятели на учебното заведение. 


Бяха раздадени награди на ученици, изявили се в науката, изкуствата и спорта. Тази година традиционната награда „Ивайло Петров” бе присъдена на Стела Ангелова, а първенец на абитуриентския випуск стана Емона Донева.