Две надежди за финал на Държавното по бокс в клуб „Добруджа“

Добрич е домакин на Държавно лично отборно първенство по бокс, организирано от БК „Добруджа”.

Две надежди за финал на Държавното по бокс в клуб „Добруджа“

В елитната надпревара мерят сили 170 спортисти от над 40 града в България.


Боксов клуб  „Добруджа“ участва с петима състезатели. Двама от тях са вече с опит и са известни на национално ниво, а останалите трима са дебютанти в състезанията. 

Надеждите на клуба организатор за отлично представяне и медали са в Кристиан Торлаков и Алекс Младенов. Те се състезават в младша възраст и ще се борят за място в националния ни отбор.

Кристиан е три пъти вицешампион на България. Той е възпитаник на Финансова гимназия „Васил Левски“ Добрич и се състезава при 52-килограмовите. В Държавното първенство в неговата категория ще се борят 16 души.

Алекс учи в СПТУ по туризъм. „С тях работя от около година - с Криян от година и половина, а с Алекс от година, споделя треньорът на клуба Веселин Марков . В категорията на Алекс са 7 човека. 

Единият от дебютантите на боксов клуб "Добруджа"е Стефан Димов ,състезава се при 46-килограмовите. Той игра вчера, в първия ден на надпреварата, и взе победата. Там са 6 човека в неговата категория, уточнява треньорът им. Стефан учи в Спортно училище „Г.С. Раковски“ . Другият състезател от тези, за които това е първо състезание, е в категория до 90 килограма, казва се Пресиян Пенев. В групата му са 9 човека. И още едно момче от клуба излиза за първи път на ринга – той се състезава при 54-килограмовите. Казва се Желязко Калчев. В неговата категория са 17 души конкуренция.

Напреварата стартира вчера. "Вече имаме победа – Алекс Младенов отказа във втория рунд Кадир Кадур от БК „Добрич и на 13 май ще играе с Божидар Вучков от София. Тук се надяваме на финал", казва г-н Марков.

И на 46-килограма вчера Стефан Димов победи Тодор Митрев от Хасково с 3:0 и на финала ще играе със състезател на "Левски".

Към 15,30ч. днес Кристиан Торлаков ще се изправи в синия ъгъл срещу Рашо Тханг от „ Кико“ София.

Днес ще се играят по програма общо 40 срещи.

На 14 очакваме финалите с нетърпение, но дали ще имаме шампиони, времето ще покаже.