Дузпи определиха победителя от демонстративния футболен сблъсък между институциите в Генерал Тошево

С демонстративен футболен двубой между сборни отбори, съставени от служители на Общинска администрация, полицията, пожарната и гранична полиция, продължи второто издание на Седмицата на спорта.

Дузпи определиха победителя от демонстративния футболен сблъсък между институциите в Генерал Тошево

Срещата се игра на изкуственото игрище за мини футбол в градския парк и премина под наслов „Не на насилието! Да на спорта!“.



Футболният сблъсък предизвика доста сериозен интерес сред гражданите и предложи качествен футбол, красиви изпълнения, десет попадения и изпълнения на дузпи за определяне на крайния победител.

Единият отбор беше съставен от служители на полицията и пожарната, а другият – от такива на Общинска администрация и гранична полиция. Пожарникарите и полицаите първи нанесоха своя удар, като само в рамките на 7-8 минути в средата на първото полувреме набързо поведоха с 3:0. Малко преди паузата техният опонент върна един гол и така при резултат 3:1 завърши първата част.

Второто полувреме беше много по-интересно и динамично. То започна с натиск на символичните домакини от Общинска администрация и гранична полиция, които заиграха по-атакуващо и резултатът не закъсня. В средата на втората част равенството беше възстановено за 4:4, като в заключителните минути на срещата остана време двата отбора да си разменят по още един гол. Така при равен резултат 5:5 завърши този вълнуващ сблъсък и дузпите трябваше да определят носителя на трофея.

При наказателните удари победител стана отборът на пожарната и полицията, като трябва да се отбележи, че и двамата вратари показаха страхотни умения и отразиха по няколко удара от бялата точка.