Със стилно тържество Община Генерал Тошево изпрати абитуриентите от Випуск’22 на двете училища в града

За трети път церемонията-коктейл по успешното завършване на средното образование на учениците се проведе в Историческия музей.

Със стилно тържество Община Генерал Тошево изпрати абитуриентите от Випуск’22 на двете училища в града

След двегодишно прекъсване заради всички ограничения, свързани с разпространението на коронавирусната инфекция, китната сграда отново прие зрелостниците. Там те бяха поздравени от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който им пожела много лични и професионални успехи, попътен вятър, добра реализация, сбъдване на мечтите и носене на родния край в сърцето и душата.



На випускниците беше посветена кратка музикална програма. Поздрави с любими песни към абитуриентите поднесоха деца от школите по изкуства към Център за подкрепа за личностно развитие – Център за работа с деца в града.

По време на тържеството Община Генерал Тошево награди отличените ученици на Випуск’22 от двете училища. Общо единадесет са младежите, които завършват с отличен успех, награди и призови места от различни състезания и конкурси средния си курс на обучение. Това са Никол Костадинова и Радостина Георгиева (първенци на випуска), Алейна Еминова, Даяна Николова, Тошко Георгиев и Елла Стийвънс (отличници) от СУ “Н. Вапцаров” и Елена Тодорова (първенец на випуска), Евгени Йовчев, Мариела Калева, Паула Петрова и Николета Георгиева (отличници) от ПГЗ “Тодор Рачински”.

Общо на 48 са учениците от двете учебни заведения, които тази годишна завършват средното си образование, като всички те получиха подарък от Община Генерал Тошево.

С наздравица по време на коктейла младежите и девойките отбелязаха раздялата си с училищата си и навлизането им в живота. Сега по-трудното пред предстои, но преди всичко са приятните вълнения покрай предстоящите абитуриентски балове.