ПГ по ТОЛП изпрати абитуриентите си от Випуск 2022 година

С трепет, вълнение и сълзи в очите абитуриентите от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич днес си казаха довиждане с любимото училище и преподавателите си.

ПГ по ТОЛП изпрати абитуриентите си от Випуск 2022 година



Тази година в гимназията завършват 24 зрелостници в две паралелки. Днес те чуха за последно училищния звънец и прекрачиха с весели възгласи прага на учебното заведение за последен път. 


„За пореден път, но винаги с вълнение изпращаме нашите абитуриенти. Скъпи млади хора, вие оставате в летописа на нашето училище като випуск от 53-годишната история на ПГ по ТОЛП. 53 години традиция, професионализъм, любов, грижа и всеотдайност към нашите възпитаници. Вие зрелостници имате устрема, порива и енергията на създатели, където и да отидете, пазете спомена за любимото училище и прекрасния град Добрич. Не се примирявайте с малкото, посрещайте с достойнство предизвикателствата, никога не правете компромис със себе си, със съвестта си и професията си. Дайте най-доброто от себе си, превърнете младостта си в двигател на живота. Бъдете достойни и честни граждани на света. Бъдете креативни, търсещи и всеотдайни професионалисти. Нека житейска и професионална реализация са венецът на това начало, което поставихте тук в нашата гимназия. На добър път, пораснали деца” – каза в тържественото си слово директорът на учебното заведение инж. Нели Петрова. 


Специален поздрав към своите ученици бяха подготвили и техните класни ръководители. Те описаха своите пораснали деца с хумористични стихотворения, които са посветили именно на тях. 


Ученици от училището за таланти в Добрич поздравиха всички присъстващи на тържеството с красив народен танц.