Журналисти от Полша пристигат в Албена за информационен тур

Журналисти от Полша – един от големите и традиционни пазари за Албена, ще посетят ваканционното селище за тематичен информационен тур в края на м. май.

Журналисти от Полша пристигат в Албена за информационен тур

Визитата е част от обиколка на България, договорена между министъра на туризма Христо Проданов и Анджей Гут-Мостови – държавен секретар с ресор туризъм в Министерството на спорта и туризма на Полша.  Двамата постигнаха съгласие за рекламната кампания в рамките на провелия се във Варшава Българо-полски бизнес форум, участие в който взеха представители на Албена и по-малкия курорт от групата Forest Beach Natural Holiday Resort.   


„Успяхме да проведем важни срещи с няколко от водещите полски туроператори, по време на които обсъдихме актуалното състояние на чартърната програма до летищата във Варна и Бургас, както и какви са очакванията за предстоящия летен туристически сезон. От разговорите стана ясно, че на този етап по-голям е интересът към южното ни Черноморие, главно заради по-добрата свързаност – двойно повече предвидени чартърни полети. Надяваме се, че предстоящото журналистическо посещение в Албена и региона ще подобри тези перспективи“, каза Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Алена Тур“ ЕАД. По думите й българският туристически продукт се приема добре на полския пазар заради дългогодишните традиции и отличното съотношение между цена и качество. Първите туристи с чартърни полети от европейската държава се очаква да пристигнат в Албена на 27 май, а в Приморско на 3 юни.