48 абитуриенти изпратиха СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево

Днес, 12 май, в дворовете на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ за последен път удари училищният звънец за абитуриентите от Випуск 2022.

48 абитуриенти изпратиха СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево

Тържествената програма се проведе в прекрасно слънчево време, а гости на двете събития бяха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, секретарят Катерина Николова и двамата заместник-кметове Румен Мунтянов и Деян Димитров.


В богатото си слово кметът Валентин Димитров се обърна към абитуриентите с пожелание да бъдат горди от факта, че са възпитаници на тези хубави училища и че са част от този град. „Не губете вярата, любовта и надеждата, бъдете любопитни като деца и любознателни като възрастни, бъдете подкрепяни и обичани, бъдете мъдри и разумни, отговорни – към себе си, към родителите си, към учителите си, към обществото, държавата, планетата и към бъдещото! Пожелавам ви сила, смелост, решителност, постоянство и много поводи за гордост!“, заяви в речта си градоначалникът.

Тази година СУ „Никола Й. Вапцаров“ изпраща общо 14 абитуриенти, от които шест завършват с отличие. Първенци на випуска са Никол Костадинова и Радостина Георгиева, а отличници са Алейна Еминова, Даяна Николова, Тошко Георгиев и Елла Стийвънс.

ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ изпраща 34 випускници, от които пет са отличници – Елена Тодорова е първенец на випуска, а Евгени Йовчев, Мариела Калева, Паула Петрова и Николета Георгиева завършват с отличен успех.

Освен традиционното приветствие на градоначалника, програмите на двете учебни заведения в празничния ден включваха официално издигане на националния флаг, предаване на училищното знаме на следващия Випуск ‘23, както и поздрав от директорите на училищата.

С неизменното броене до 12, събралo в едно всички емоции на ученическите години, Випуск 2022 си взе „Довиждане“ с учителите и училището. Красиви и усмихнати, завладени от смели и безгранични мечти, младежите не скриха, че заедно с веселието, ще помнят и с носталгия деня на раздялата с учители и съученици. Десетки родители и учители не сдържаха сълзите си от радост, че изпращат своите деца по нелекия път на живота.

Празничната атмосфера беше допълнена от богати музикални програми, участие в които взеха ученици от учебните заведения за изпращане на своите завършващи приятели.