Стартира ХХХI-то издание на поп-рок конкурс "Сарандев"

53-ма изявени и талантливи изпълнители от пет държави ще се борят за призовите места на тазгодишното ХХХI-во издание на Младежки поп-рок конкурс "Добрич". Елитният форум се организира от Младежки център - Добрич и Община град Добрич.

Стартира  ХХХI-то издание на  поп-рок конкурс "Сарандев"

Форумът беше открит лично от  Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич. Той изрази своето удовлетворение от това, че след тежкото време на пандемия, изпълнители и публика са отново заедно и могат да усетят магията на музиката и да понесат нейното послание за мир по света. Също така пожела успех на участниците и ползотворна работа на журито.



Водещи на конкурса тази година са двама млади и много талантливи актьори - Мила Боянова и Филип Янев.

За първи път част от професионалния екип на международното жури е Георги Костадинов. Роден е в Добрич, но понастоящем живее в София. В ученическите си години развива своя талант в Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Божана Байчева. Печели голямата награда Гран При на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ през 2005 година. Пътят му на певец продължава в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на доц. Алис Боварян. Звездният му път започва след участието му телевизионния музикален формат „Гласът на България“ – Сезон 2021. Георги не само стига до финала, но и става втори – само на крачка от победата.








Може да бъде изображение с 1 човек, брада и изправен






 










 








Участниците от България, Северна Македония, Казахстан, Узбекистан и Украина ще демонстрират своите вокални умения в две поредни вечери. В първата конкурсна вечер те ще изпълнят песни на родния си език, а във втората - песен по свой избор.



За тези, които нямат възможност да присъстват на концертите, но желаят следят изпълненията могат да го направят в директен стрийминг на www.youtube.com/watch?v=2Zfzd41Rd0A&fbclid=IwAR3iRY1P3o3kHK_pVuagAzpsYIhjyCnh2bih1GMI5ZUigRbzTc-AaECf2dc