СУ “П. Р. Славейков” изпрати своите абитуриенти

С много музика, танци и хумористични скечове, свързани с училищния живот бяха изпратени днес абитуриентите на СУ „П.Р. Славейков”.

СУ “П. Р. Славейков” изпрати своите абитуриенти



Зрелостниците прекрачиха прага на учебното заведение за последен път и чуха училищния звънец, който за тях скоро ще замълчи. Тържеството беше съпътствано с много усмивки, радост и лека тъга по отминалите дни. Абитуриентите се сбогуваха с любимите учители, с приятелите си и с всички, които са били част от училищния им живот.


"Скъпи абитуриенти, уроците не свършват с последния звънец, напротив те едва сега започват. Учете все така прилежно и с вдъхновение, бъдете амбициозни, непоколебими, работете усилено, за да постигнете целите си. Влагайте частица от себе си във всичко, което правите, защото така се постигат успехите. Пожелавам ви да бъдете лидери, да отстоявате себе си и да следвате мечтите си. Не се съмнявайте във възможностите си, заставайте зад това, което вярвате. Винаги и навсякъде бъдете себе си, бъдете уважавани и ценени. Дори да се появят трудности, помнете, че не сте сами, до вас са вашите родители, учители, приятели. Винаги ще има кой да ви подаде ръка и да ви обича. Преди всичко бъдете добри хора" - каза в тържественото си слово директорът на учебното заведение Георги Георгиев. 


Учениците бяха подготвили сценки на забавни случки в час. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна.


Със своите послания абитуриентите изразиха своята обич и благодарност към преподавателите си за грижите и усилията, за всеотдайния труд и търпението, проявени към тях през годините. Тържеството приключи с хоро в двора на училището.