НАП обменя опит с данъчната служба на Обединеното кралство

Експерти от Национална агенция за приходите, Кралската данъчна и митническа агенция и Комисията по хазарта на Великобритания обмениха опит и добри практики при лицензирането и контрола на хазартната дейност.

НАП обменя опит с данъчната служба на Обединеното кралство

Срещата, която се проведе онлайн със съдействието на Службата за предотвратяване на престъпления срещу фиска към Посолството на Великобритания в София, беше открита от изпълнителния директор на НАП Румен Спецов. 



Британските експерти от Кралската комисия по хазарта запознаха българските си колеги с мащабите на регулирания хазарт в Обединеното кралство, различните видове онлайн хазартни дейности, подлежащи на лицензиране и прилаганите там регулаторни мерки. Представителите на Агенция „Приходи и митници“ на Нейно Величество  (HMRC) от своя страна разясниха специфики при облагането и видовете данъци върху хазарта на Острова, както и законодателни промени, позволили им да облагат онлайн хазартните оператори, където и да се намират по света.  

Българската и Британската приходни администрации имат ползотворно сътрудничество не само в областта на хазартните дейности, а и при управление на риска и осъществяването на мониторинг и контрола върху електронната търговия,съобщават от НАП.

„С Британската приходна и митническа администрация обменяме добри практики в областта на управление на риска и облагането на приходите от електронната търговия. Благодарение на опита, който споделяме, НАП въвежда нови подходи и способи за следене на онлайн търговията и ограничаване на възможностите за избягване на данъчно облагане от тази дейност. Сега поставихме началото и на сътрудничеството ни в областта на хазарта, което се надявам също да е изключително ползотворно. Приходната и митническа агенция и Комисията по хазарта на Обединеното кралство имат традиции и много добри практики при лицензирането, контрола и данъчното облагане на хазартната дейност, които бихме могли да приложим успешно и у нас, предвид че НАП осъществява надзор върху хазарта от две години“, каза изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов.