Седмицата на спорта в града предложи интригуващи футболни двубои за ученици от първи до осми клас

На 17 май, когато се отбелязва Денят на българския спорт се изиграха няколко интригуващи сблъсъци по футбол за деца от първи до осми клас на училищата СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“.

Седмицата на спорта в града предложи интригуващи футболни двубои за ученици от първи до осми клас

Срещите бяха в рамките на Седмицата на спорта на град Генерал Тошево и се проведоха във възрастови групи при момчетата – сборни отбори от ученици 1-2 клас, 3-4 клас, 5-6 клас и 7-8 клас. Всички двубои бяха доста интересни и оспорвани, като предложиха и немалко красиви моменти и попадения.


Голяма част от отборите бяха съставени от момчета, които са част от школата на ФК „Спортист 2011“ и при тях много ясно пролича работата на треньорите и постоянните участия в турнири под егидата на БФС. Разбира се, имаше и такива, които не се занимават активно с футбол, но това не им попречи да играят за удоволствие, да помагат на отбора и да защитават цветовете на своето училище.

Срещите започнаха с двубоите при най-малките и колкото възрастовите групи растяха към по-горен клас, толкова по-динамични и равностойни бяха двубоите. При по-големите се усети и спортната злоба, но за радост до грубости и по-сериозни нарушавания на правилата на играта не се стигна. Няколко момчета изпъкнаха с таланта си и обраха овациите на съученици, приятели и родители, които се бяха събрали в парка покрай игрището за мини футбол, където се проведе надпреварата.

Общо в турнира по футбол се включиха близо 60 деца. На всички има бяха раздадени тениски с логото на Седмицата на спорта. След двубоите всички получиха и призови медали. Като награда на тимовете бяха подарени и професионални тренировъчни топки.