Български пощи приема изходящи международни препоръчани пратки и колети за почти всички държави

„Български пощи“ ЕАД приема изходящи международни препоръчани и непрепоръчани пратки /кореспондентски пратки, малки пакети, печатни произведения и пратки за незрящи и слабовиждащи лица/ и колети за почти всички държави и територии.

Български пощи приема изходящи международни препоръчани пратки и колети за почти всички държави

Поради отменени полети на авиокомпаниите и действащи мерки за ограничаване разпространението на Covid-19 все още не се приемат пратки за малка част държави и територии.



Не се приемат пратки за някои държави и територии, в които се извършват военни действия.

Украински пощи съобщават, че правят всичко възможно за да изпълняват услугите и продължават да приемат и изпращат международна поща. Към момента се обслужва по-голямата част от страната. В зависимост от ситуацията в конкретните дни различни пощенски станции не работят. Това води до сериозни забавяния в експедирането и доставката на пратките.

Държавите и териториите, за които  не се приемат препоръчани и непрепоръчани пратки /кореспондентски пратки, малки пакети, печатни произведения и пратки за незрящи и слабовиждащи лица/ и колети са посочени в таблицата по-долу.

Информация за държавите, за които се приемат куриерски EMS пратки е публикувана на сайта на EMS/Булпост - https://emsbulpost.bg/ .

Поради мерки във връзка с COVID19 - колетите, препоръчаните и EMS пратки може да се доставят извън установените стандарти и срокове, съгласно разпоредбите в страната на местоназначение. Мерките водят до невъзможност за изпълнение на параметрите на услугите и стандартите за качество.