Поредна къщичка за книги ще бъде поставена в центъра на Добрич

Тази година нейният автор е избрал да я монтира в градинката до паметника на Генерал Колев

Поредна къщичка за книги ще бъде поставена в центъра на Добрич

Трета поред къщичка за книги е изработил и ще подари на съгражданите си в днешния ден добруджанецът Димитър Василев. Това е неговият подарък за добричлии в навечерието на 24 май. Жителите и гостите награда знаят, че другите две се намират в Градския парк и до паметника на Светите братя Кирил и Методий.



Поставянето и първото й зареждане с книги ще се е днес в 10,00ч.

Г-н Василев съобщи в интервю за Добрич онлайн, че на откриването ще присъства и народният представител от „Възраждане“ Никола Димитров от Ямбол. Той също ще занесе подобна къщичка, създадена от добричкия майстор, за родния си град.

„ Продължава традицията всяка година да поставяме по една къщичка за книги. Ще сложим вътре художествена литература за деца и възрастни. Идеята е хората да взимат книгите, да ги четат и да ги връщат. Периодично пълним къщичките с нови книги и разчитаме и гражданите да го правят,“ каза г-н Василев.

Тъй като е забелязал, че къщичката до паметника на Светите братя Кирил и Методий е леко счупена, ще я вземе, ще я ремонтира и отново ще я върне на мястото й. Същото ще се случи като профилактика и с къщичката, поставена в Градския парк.