Редица хотели с интерес към новата хуманитарна програма за настаняване на украински бежанци

Редица хотели с интерес към новата хуманитарна програма за настаняване на украински бежанци
Десетки хотели вече се записаха за новата хуманитарна програма за настаняване на разселени лица от Украйна.

Програмата предвижда 15 лв. на ден само за подслон и храна. Не се предвиждат разходи като почистване на стаи и пране,съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.


Всички изисквания и формата за записване са достъпни на https://ukraine.gov.bg/bg/2022/05/20/the-humanitarian-program-for-accommodation-of-ukrainian-refugees-after-may-31-will-be-open-to-hotels/


В к.к. “Албена” всички хотели, които и в момента подслоняват хора с временна закрила, са готови да продължат участието си и при новите условия. В комплекса са настанени над 1500 души, като немалък процент от тях ще бъдат наети за сезонна работа. Хотелиерите обмислят и обособяването на детски центрове за деца от 3 до 6г.


Подобна е ситуацията и в други морски курорти. Ръководителят на Оперативната координационна група и председател на ДАБ посети заедно с екипа анкетьори над 50 хотела до момента, в които са настанени над 10000 души. На място анкетьорите деконстрират на украинските граждани как да попълнят своите анкети и да подадат своите данни.


Преди няколко дни вицепремиерът Калина Константинова обяви, че новата хуманитарна програма ще бъде отворена не само за ведомствени бази, но и за всички места за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър.


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+