За седмица кампанията „На работа в БГ” привлече близо 2200 търсещи работа

Продължава информационната кампания за български и чуждестранни граждани „На работа в БГ”, като за първата седмица на провеждането й 2157 търсещи работа посетиха откритите шатри на Агенцията по заетостта.

За седмица кампанията „На работа в БГ” привлече близо 2200 търсещи работа

На общо 143 събития в 91 населени места в страната, гражданите на България, Украйна и редица други държави се срещнаха на място с 167 работодатели и получиха консултации от екипите на бюрата по труда за възможностите да започнат работа у нас.



 

Почти 6700 са свободните работни места, предлагани през първата седмица на кампанията, като голяма част от тях са обявени от работодателите като подходящи и за украински граждани. Актуалните позиции са основно в сектора на хотелиерството и туризма – камериерки, готвачи, сервитьори, бармани, масажисти, хигиенисти, но не са малко и местата в сферата на производството, строителството, информационните технологии и медицината – техници, оператори на данни, програмисти, монтажници, работници в строителството, машинни оператори, брокери, лекари, акушерки, зъботехници и много други. Освен за наличните свободни работни места, търсещите работа получиха информация и за всички услуги, предлагани от Агенцията по заетостта – насочване към работодател, включване в обучение, професионално ориентиране, психологическо подпомагане и др.

 

Кампанията „На работа в БГ” ще продължи до 3 юни, като списъкът с населените места, в които ще се провеждат информационни срещи, е разширен. Графикът е публикуван на сайта на Агенцията по заетостта в раздел „На фокус” и се актуализира постоянно. Повече информация за кампанията и възможностите за участие в нея може да бъде намерена на сайта на Агенцията.