Изложба с картини и метални релефи откриват две талантливи дами в Гурково

Съвместната изложба на двете талантливи дами ще бъде открита на 28 май /събота/, в 17 часа в читалището в балчишкото с.Гурково.

Изложба с картини и метални релефи откриват две талантливи дами в Гурково

„Проблясъци“ е петата изложба от поредицата „Гурковлии, майсторлии“, в която представят уникалните метални релефи на Ирина Андреева. Тя е майстор в приложните изкуства, а любимата техника, която използва е металното щамповане. Отскоро тя експериментира с удоволствие и в течната акрилна живопис.



Ирина Андреева е финалист в миналогодишното издание на Националния конкурс за сувенири „Булгарика“, организиран от едноименната асоциация в рамките на най-голямото арт изложение в България – Международния панаир на занаятите и изкуствата, в което 157 автори от цялата страна, представиха 209 сувенира. Нейната изящна картина „Под розите“ беше една от 15-те творби, които достигнаха финала. 

Първата си изложба талантливата майсторка от Гурково, която е била и председател на читалището в селото, прави в тандем с една невероятно нeжна художничка и поетеса – Светла Димитрова.

Авторката на стихосбирката „Светулка“ ще гостува на Читалище „Свобода-1897“ с подбрана селекция натюрморти, която е кръстила „Цветна феерия“.