Генерал Тошево отново с принос в две благотворителни кампании

В рамките на два дни Община Генерал Тошево участва в две благотворителни кампании.



Генерал Тошево отново с принос в две благотворителни кампании

На 26 май служители на Община Генерал Тошево предадоха 1 200 тона дрехи за рециклиране. Внушителното количество от стари текстилни продукти бе събрано в рамките на два месеца, съобщават от общинската администрация.


На 28 май Сдружение „Заедно правим добрини” организира ден на рециклирането в град Добрич. Той ще се проведе за втори път в областния град, като целта е средствата от събираните пластмасови капачки да подпомогнат за закупуване на операционна маса за МБАЛ – Добрич.

По този повод, днес, представители на Община Генерал Тошево, предадоха близо 500 кг пластмасови капачки за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ – Добрич“. Количеството е събрано от металното сърце което се намира в парк „Стефан Тошев“, детските градини и кметствата в общината.

Равносметката е, че от деня, в който беше монтирано сърцето за събиране на капачки, град Генерал Тошево се включва за осми път в подобна кампания. И от началото на 2022 година това е второто предаване на употребявани дрехи, като до момента заедно с вчерашната акция общото количество предаден текстил е около 3 тона.