Почти 3 буса капачки събра за ден кампанията на Сдружение „Заедно правим добрини“

Целта на акцията е закупуване на операционна маса за родилното отделение на МБАЛ-Добрич

Почти 3 буса капачки събра за ден кампанията на Сдружение „Заедно правим добрини“

Изключително успешно премина втората кампания, която Сдружение "Заедно правим добрини" организира и птоведе във вчерашния ден в областния град. Бяха събрани почти три буса с капачки, събраха се и много кенчета и жълти стотинки.


„Определеният час за старт на кампанията беше 10.00, но имаше хора, които ни чакаха там от 9 часа“, разказва за Добрич онлайн една от организаторките – Йоанна Койчева. Имаше хора от Балчик, Тошево, Тервел, Ведрина, със сигурност имаше и от други населени места, но нямахме възможност да разпитаме всички. Бяха се организирали класове от "Славейков", " Хан Аспарух" отново бяха се подготвили прекрасно като освен огромното количество капачки и стотинки, те ни бяха подготвили и друг подарък - карта на България, направена от капачки. Получихме капачки и от Техникум по ветеринарна медицина, " Петър Берон", "Димитър Талев" и др. Имаше учители от детски градини, които донесоха събраните от децата капачки, получихме и от защитените жилища в Добрич, както и партийни организации. Шевицата от капачки, която всички присъстващи видяха зад масата ни на площада, беше изработена от СУ " Св.Св. Кирил и Методий", село Дончево. Всички, които преминаха, изказаха прекрасни отзиви за нея. За доброто настроение на гражданите по време на акцията се погрижиха  танцьорите от ТС "Българилци" с художествен ръководител Камелия Стойкова, при НЧ "Пробуда-1939 г." С танците си те доказаха подкрепата си към нашата кауза, за което сме им безкрайно благодарни!“, емоционално допълва тя.


Макар и късното включване на кенчетата в кампанията , постига голям интерес. Организаторите успяват да съберат 2 бакса, като точното количество ще бъде обявено след  тяхното предаване. 


За първи път трите млади дами, организатори на кампанията, добавиха и текстилни торбички с логото на сдружението.  „Към торбичките имаше огромен интерес-  имаше хора, които дойдоха само, за да си вземат и да ни подкрепят по този начин, споделя Йоанна. Мога да обобщя, че през вчерашния ден имаше много слънце, емоции, танци, море от капачки, стотинки и кенчета, както и много нови приятели!“, категорична е тя.


Работата по сортирането на събраните количества капачки продължава днес, както и през следващите дни, като се включват и доброволци. Разбира се, всички които не са успели да донесат събраното количество капачки, ще могат да го направят направо в склада на Сдружението. А снимки от събитието, както и още за кампанята, можете да видите на фейсбук страницата на Сдружението "Заедно правим добрини",както и за контакт с инициативните млади дами.