Дарения за нуждите на Отделението по педиатрия получи МБАЛ Добрич по повод 1 юни

Със събраните почти 9 000 лв. са закупени два ЕКГ холтера, както и три съвременни болнични легла.

Дарения за нуждите на Отделението по педиатрия получи МБАЛ Добрич по повод 1 юни

Отделението по педиатрия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич получи ценни дарения, осигурени от дарителската кампания, осъществена в сътрудничество между Българския младежки червен кръст в Добрич (БМЧК) и Средното училище „Св. Климент Охридски“. 


Със събраните почти 9 000 лв. са закупени два ЕКГ холтера, както и три съвременни болнични легла. 

„Холтерът, с който до този момент разполагахме в отделението, беше изключително стар, прехвърлен от Отделението по кардиология и на повече от 15 години. Новите два холтера са съвременни, модерни и много леки, така че ще са много по-удобни за ползване от нашите малки пациенти“, сподели завеждащият Педиатрията в МБАЛ Добрич д-р Йовчо Йовев. „Леглата, с които ние разполагаме, са също стари, дарени от други отделения и от Швейцария и затова искрено се радваме на новите три легла“, уточни д-р Йовев. Леглата са красиви и подходящи за деца, с всички удобства. Те вече са поръчани и предплатени, очаква се до четири седмици да бъдат доставени в Отделението по педиатрия.

Идеята за дарителската кампания за нуждите на децата, настанени за лечение в МБАЛ Добрич, се заражда още през месец март 2021 година, когато доброволци от БМЧК Добрич изплетоха дълга над 43 км. мартеница. „Тази година направихме дълго планираната благотворителна вечер, с огромното съдействие на СУ „Св. Климент Охридски“, на която на търг разпродадохме мартеницата, както и други предмети, изработени от учениците и младежите“, заяви председателят на ОС на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов. Специално създаден Обществен съвет впоследствие е взел решението събраните близо 9 000 лв. да бъдат дарени на Отделението по педиатрия в Добрич. 

За доброто настроение на малките пациенти по повод Деня на детето са се погрижили и от сладкарница „Хит“, които са предоставили торта, както и жените от Инер Уил клуб, които са занесли подходящи лакомства за децата. Истински празник настанените деца в Отделението по педиатрия са получили и благодарение на украса от балони, предоставена също от дарител.