Театър под звездите и „Огнено хоро” в тазгодишното издание на събора "С песни и танци в Българево"

За поредна година жители и гости на китното каварненско село ще имат възможността да се насладят на красивия автентичен български фолклор.

Театър под звездите и „Огнено хоро” в тазгодишното издание на събора "С песни и танци в Българево"

Празникът ще се проведе в два поредни дни. Началото ще бъде поставено на 10 юни, в 19:00 часа пред читалището в китното село. 



Организаторите са подготвили открита беседа на историческа тема, свързана с миналото на българевци, ще бъде отбелязана и една интересна годишнина - 450 години от заселването на селото. Кулминацията на вечерта ще е театър под звездите, последният българевски заснет през 2009г.

На 11 юни, под звуците на празнична духова музика ще бъде сготвен вкусен курбан за всички и други куп кулинарни изкушения. Празникът ще бъде открит на обяд и веднага след това присъстващите ще се потопят в магията на фолклора с гостуващите фолклорни групи и индивидуални изпълнители. В рамките на празника ще бъде открита етнографска експозиция, свързана с основния поминък на селото през вековете - рибарството. В 19 часа мегданът на селото ще се изпъстри с танцови колективи, дошли да поиграят и да повеселят селото. Вторият фестивален ден ще завърши с установилото се като една от най- хубавите традиции пред читалището - Огнено хоро. 

Фолклорният събор "С песни и танци в Българево" ще се състои на 10 и 11 юни.