Йорданка Белева ще представи новата си детска книга „Баба Дрямка“ в библиотеката в Добрич

На 15 юни, от 10.00 ч. в интерактивната зала на библиотеката, Йорданка Белева ще представи новата си детска книга „Баба Дрямка“ - книга за силата на въображението, за самотата и приятелството, за това как може да бъде поправен светът, ако раздаваш обич - поравно за всички.

Йорданка Белева ще представи новата си детска книга „Баба Дрямка“ в библиотеката в Добрич

Изданието е включено в номинираните заглавия в популярната детска награда Бисерче вълшебно, в категория „Изследователи“ (8-10 г.) за 2022 г.



Представянето е част от инициативите на Летен детски клуб „Играй и учи“, който библиотеката организира всяко лято за деца от Добрич и гости на града. Входът е свободен!

Йорданка Белева е родена в гр. Тервел (1977 г.). Завършва българска филология. Защитава докторат за информационните възможности на библиотеките в европейските парламенти. Носител е на първи награди за поезия и проза. Автор е на стихосбирките „Пеньоари и ладии“ (2002), „Й“ (2012) и „Пропуснатият момент“ (2017), както и на сборниците с разкази „Надморската височина на любовта“ (2011), „Ключове“ (2015) и „Кедер“ (2018). Последната книгата „Баба Дрямка“ (2021) е създадена заедно с художника Иво Рафаилов и посветена на тяхната малка дъщеря Мери.

Илюстрациите са дело на Иво Рафаилов - български поет и художник, роден в Бургас (1977 г.). Завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Носител е на награди за поезия, фотография и дизайн на книгата. Автор на стихосбирките „По пътя на покоя“ (1996) и „Изброими изкушения“ (2013), както и на детската книжка „Баба Дрямка“ (2021), написана съвместно със съпругата му – писателката и поетеса Йорданка Белева.