Само златни медали за гимнастичките от СКЕГГ „Виктория” на ДТ „Цветята на България”

Грациите по естетическа гимнастика от СКЕГГ „Виктория” с блестящо представяне на държавен детски турнир „Цветята на България”

Само златни медали за гимнастичките от СКЕГГ „Виктория” на ДТ „Цветята на България”

Грациите по естетическа гимнастика от СКЕГГ „Виктория” се доказаха и в зала София на провелия се от 3-ти до 5-ти юни държавен детски турнир „Цветята на България”, в който съревнованието беше не дали ще се върнем с медали, а с какви медали ще се върнем. За СКЕГГ „Виктория” медалите бяха само златни. Хубаво е да припомним, че преди месец най-малките гимнастички от клуба ( 6-8 годишни) в състав Румяна Йорданова, Вяра Андонова, София Иванова, Мария Вълчанова, Габриела Маринова, завоюваха златни медали на изключително престижния в света на естетическата гимнастика международен турнир „IFFAG Academic Cup ”.Тогава те се пребориха с много силна както българска така и чуждестранна конкуренция, а сега просто затвърдиха лидерската си позиция срещу българския ЦСКА.


„За млад клуб на едва година и половина това са много силни и стойностни постижения. Изключително много се гордея и с втория ни отбор (10-12 годишни), в състав Нина Стойкова, Дара Атанасова, Марта Господинова, Симона Иванова, Симона Александрова, Йоана Манолова. Това е нов отбор с нови деца, чието съчетание беше поставено и отработено за точно един месец, което си е истинско геройство. Както обещахме в предишни интервюта - клубът ни е млад и ще подготвя отборите си поетапно. Подготовката на по-големият ни отбор започна веднага щом се завърнахме от международното и макар само за един месец работа на килим, гимнастичките ни се справиха прекрасно. Гордея се с децата, гордея се и с техните родителите за неотлъчната и безусловна подкрепа. Тези хубави резултати несъмнено са следствие от цялостния модел на любов и единност, който успяхме да изградим в нашия клуб, като сме убедени, че най-доброто даже тепърва предстои. Поздравления и за другия клуб по естетическа гимнастика от нашия град СК "Алексия", който също се върна с награди. Гордеем се с постиженията на всички клубове по гимнастика като цяло в нашия град и се надяваме, че както федерациите се борят за нас на национално ниво, така и лидерите на града ни се борят за нас на местно ниво, за да може гимнастиката в гр. Добрич не просто да съществува, но и да процъфтява.“, сподели Мариета Канаврова - треньор и председател на клуба.