Годишен концерт на фолклорните колективи на НЧ "Васил Левски 1959" в гр. Балчик

Годишен концерт на фолклорните колективи на НЧ "Васил Левски 1959" в гр. Балчик
В истински празник за град Балчик се превръща ежегодния концерт на фолклорните колективи на Народно читалище "Васил Левски 1959". Над 120 участници на възраст между 6 и 66 години ще изпълнят сцената с ритъм, музика и страхотно настроение.
Стихията "Огън" е името, с което те избират да се представят тази година.

Разделени в 5 състава те ще завладеят публиката със своите красиви танци и автентични песни. 


Най-малките танцьори от подготвителните танцови групи ще направят своя дебют с непоказвана до сега нова хореография.Детската танцова школа, която е добре позната както в града, така и в цялата община със своите изяви по събори и празници отново ще покажат, че фолклора е жив и е в сърцата на младите хора.


Важна част от колоритния състав на Читалището е Фолклорен танцов ансамбъл "Балик". Те ще представят част от богатия си танцов репертоар от различни етнографски области на България. Ръководител на танцовите състави е Галина Гавраилова.  Доказали своя опит и умения и запазили приемствеността на поколенията , на сцената ще излязат самодейците от Танцов състав "Веселие".Славеите от хор "Добруджа", с диригент Магдалена Христова, ще изпълнят обработени и автентични народни песни.Една от изненадите тази година е изпращането и награждаването на абитуриентите от три випуска - '22, '21,'20.


С много почести ще бъдат удостоени и три дами от самодейния състав, които са част от него повече от 20 години, но вече са взели своето ршение да се оттеглят.


Концертът ще се състои на 10 юни, от 18:00ч., в залата на НЧ "Паисий Хилендарски 1870", гр. Балчик.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+