Деца от Добрич с престижни награди от състезанието "ИТ Свят"

Десет са отличените деца на Добрич от четвъртото издание Турнир по информациони технологии и информатика "ИТ Свят". Форумът се организира от Шуменския университет, колеж Добрич, в партньорството на ОУ "Хан Аспарух". В него бяха представени над 167 (сто шестдесет и седем) проекта, разделени в 11 (единадесет) категории. Участници са ученици от 1. до 12. клас, представящи училища от цяла България.

Деца от Добрич с престижни награди от състезанието "ИТ Свят"

Една от идеите на състезанието е участниците да бъдат оценени от видни специалисти, доказали се в своята област. По този начин участниците получават адекватни препоръки и съвети как да работят и израстват професионално. Журито отличи най-успешните  участници в турнира. 




В категория графичен дизайн учениците от СУ "Димитър Талев"- град Добрич взеха най-много първи места

СУ "Любен Каравелов" са отличени трима ученици: Дилара Муждаба - 1-во място, Теодора Стоянова и Кристияна Иванова - 2-ро място в категорията "Компютърна рисунка". В същата категория Петя Чаушева е с първо място в най-малката възрастова група. 


Гергана Лечева от ПМГ "Иван Вазов" е на първо място в категория "Графичен дизайн", а Константин Киров от ЧПГТП "Райко Цончев" е на трето. Ръководител на проектите на шестте деца е Деян Костадинов.

 

 

В националното състезание по информационни технологии "ИТ Свят" се включиха участници от Габрово, София, Силистра, Търговище, Девня, Козлодуй, Мездра, Благоевград и много други градове. Това говори, че турнирът придобива все по-голяма популярност. Комисията по оценяване оцени обективно, справедливо и реално всички проекти. Една от целите на състезанието е всички участници да бъдат оценен по отношение на положеният от тях труд и представяне. Идеята, залегнала при учредяването на състезанието е да се създаде форум, в който ученици да демонстрират своите постижения в областта на информатиката и информационните технологии. Те да намерят поле за изява и получат насоки за развитие.