Община Балчик спечели финансиране от 270 000 лева

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов ще подпише днес в Министерството на финансите договор по проект на Оперативна програма „Административен капацитет”, Приоритетна ос „ Добро управление”, подприоритет „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”.

Община Балчик спечели финансиране от 270 000 лева
Дейностите по проекта включват изграждане на информационна среда в Община Балчик и иницииране на партньорство на  местно ниво. 
 
Общата стойност на проекта е 270 058,68 лева и ще се изпълни за срок от 12 месеца.  
 
Дейностите обхващат всички аспекти на процеса на разработване на документите, осигуряващи устойчиво местно развитие – анализи, провеждане на проучвания, изследвания, както и разработване на междинна оценка на Плана за развитие на Община Балчик /2005-2013г./, включваща: оценка на първоначалните резултати от изпълнението; оценка на степента на постигане на целите; оценка на ефективността и ефикасността на използваните ресурси; изводи и препоръки за актуализация на Плана .
 
Разработените документи ще послужат  за изготвянето на Общински план за развитие на Община Балчик за периода 2014–2020 г.