Коледна трапеза за деца сирачета

На 24-ти декември, за осма поредна година, кметът на Добрич Детелина Николова и църковното настоятелство към храм „Света Троица” организират празничен коледен обяд за деца сирачета.

Коледна трапеза за деца сирачета
Преди обяда, близо 60 деца от социалните домове ще запалят свещ в храм „Света Троица”, където Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ще отслужи празничен водосвет от 11.30 часа. След това те ще бъдат поканени в социалната трапезария към храма на празничен обяд.
 
Под благословията на митрополит Кирил, сирачетата ще опитат от вкусната трапеза, приготвена специално за тях от майстори готвачи. Децата ще бъдат зарадвани и с коледни торбички с лакомства, подарени лично от Детелина Николова. Кметът ще обяви на малчуганите, че от този ден ще могат да рисуват и творят с новите моливи, боички и четки, получени на рождения й ден, посветен на тях.
 
Над 1000 кутии водни боички, пъзели, флумастери, различни комплекти за оцветяване и детски книжки подарява кметът на малките добричлии от трите новооткрити центъра за настаняване от семеен тип, Дом „Дъга” и детския приют. На 23-ти декември, кметът Детелина Николова ще посети и Дома за медико-социални грижи, за да  зарадва и най – малките с книжки и боички за рисуване.