Над 30 концерта в турнето "Световното кино в музика" на плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов

Талантливите творци, които пожънаха огромен успех с програмата "Да послушаме кино", отново се завръщат на път с новата си продукция "Световното кино в музика".

 Над 30 концерта в турнето "Световното кино в музика" на плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов

След като отдадоха почит на най-популярните музикални теми от български филми Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и плевенската филхармония обръщат поглед и към музиката на световното кино. 


"Да послушаме кино" препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство. С не по-малко интерес се посреща и турнето "Световното кино в музика", което вече стартира на 3 февруари в Плевен. Предвиждат се 31 концерта в 31 града на България, като последният е на 2 декември в Дупница. 

"Световното кино в музика" e докосване на душата . Това е един невероятен спектакъл осъществен от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Това е концерт, който разпръсква мрака в душите, свити от действителността. "Светът на киното в музика" ни принася в света на "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други.Връща ни в онова време на радост и безгрижие, на светлина и спокойствие. Кара ни да забравим трудностите и отваря пред нас широко вратата на щастието. Прекрасни изпълнители и музиканти пресътворяват прекрасна музика, създадена от велики композитори. Времето е подходящо за досег с красивото. Точно в днешното време, трябва да се преоткрие светът на музиката. Защото тя вече не е просто изкуство и удоволствие. Тя вече е лечител на изстрадалите от действителността хора. Тя изцелява, чрез най-силното си оръжие красотата. Тя носи онази ефирна лекота, която кара хората да се вгледат в себе си и да открият тайните, скътани дълбоко в душите им. Времето отделено за "Световното кино в музика" е пълноценно и всепоглъщащо. Това е възможност да да започнеш да чувстваш и да усещаш. Да отвориш сетивата си, за онзи магически невероятен свят, който ни обгражда, но ние потънали в делника сякаш не забелязваме. Всеки, който е гледал програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, знае това. След великолепната българска музика, сега е време да се насладим на музика, която свързваме с едни от най-емблематичните световни филми.

На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.   

Ето в кои градове и на кои дати можете да се насладите на това невероятно музикално и визуално преживяване:


Билети за всички концерти от турнето ще можете да резервирате от платформата на Eventim.bg и Grabo.bg.