Мария Лалева представя „Пасиансът на архангелите“ в Добрич днес

В 18.00 часа днес в Огледална зала „Нели Божкова“ писателката ще се срещне със свои почитатели и любители на книгите, за да представи най-новия си роман.

Мария Лалева представя „Пасиансът на архангелите“ в Добрич днес

Описание на книгата:


Животът я сблъсква с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто спасява живота на един от главните герои, но и го провокира да открие истинските ценности в живота.

Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка.

Романът „Пасиансът на архангелите“ е вдъхновен от истинската история на жена, която гледа на карти и има своя собствена „архангелска религия“ за света, човека и Вселената. Почти всички герои в книгата имат реални прототипи. Сюжетът е изграден върху истински истории и реални факти и събития. Любовта, прошката, спасението, израстването, промяната, истината за човека и вселенските енергии са основните въпроси, поставени на пътя на героите. Вървейки по собствените си пътища, героите достигат до вътрешни прозрения и избори, до преосмисляне на отношенията между хората и връзката на човека с Бога и енергиите на Вселената. Огромна роля изиграва изхвърленото куче, което не просто спасява живота на един от героите, но и го провокира да погледне света с други очи.