20 000 допълнителни места от БДЖ по празниците

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 179 влака, които пътуват по основните направления в страната. Целта е да се осигури удобното придвижване на клиентите на компанията.

20 000 допълнителни места от БДЖ по празниците
Около 20 000 допълнителни места във влаковете ще предостави националният железопътен превозвач по най-натоварените маршрути през периода от 23-и декември 2011 г. до 2-и януари 2012 г. включително. На 23-и и 30-и декември по маршрута София – Варна извънредно ще се движи бързият влак със задължителна резервация „Варна Уикенд”.
 
На 26-и декември и на 2-и януари по маршрутите Бургас – София и Варна – София извънредно ще пътуват бързите влакове със задължителна резервация „Бургас Уикенд” и „Варна Уикенд”. На 24-и и 31-и декември ще бъде удължен маршрута на два бързи влака между София и Пловдив, които ще се движат между София и Стара Загора. На датите 23-и, 26-и, 30-и декември и 2-и януари извънредно ще пътуват и два бързи влака между Пловдив и Димитровград, които обичайно се движат само през неделните дни.

За да бъде осигурено комфортното пътуване на пътниците, обичайна практика на железопътния превозвач е да съобразява продажбите на билети в билетните каси и железопътни бюра с капацитета от места във влаковете. Предварителната продажба на билети за целия празничен период, която „Холдинг Български държавни железници” ЕАД стартира още на 15-и декември, дава допълнителна възможност на клиентите да планират своите пътувания и да закупят запазени места.

С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 84 бързи влака със задължителна резервация и 95 бързи влака.

„Холдинг БДЖ” ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.