Хършова–Добричка, заедно по красивия път на устойчиво развитие чрез трансгранична култура

Териториално административно звено град Хършова, Румъния, като водещ бенефициент, изпълнява проект ROBG 456 „Хършова – Добричка, заедно по красивия път на устойчиво развитие чрез трансгранична култура”, в партньорство с Община Добричка.

Хършова–Добричка,  заедно по красивия път на устойчиво развитие  чрез трансгранична култура

Проектът е финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г. 



Общата цел на проекта е да подобри устойчивото използване на културното наследство в целевия трансграничен регион (Хършова – Добричка) чрез туризъм. Общият размер на приноса от ЕФРР е 1 119 154,49 евро.

В рамките на проекта ATU Hârșova организира трансграничен фолклорен фестивал „Добруджа с елек и престилка“. Дейността е част от усилията на местната администрация за консолидиране и популяризиране на туристическите обекти, в партньорство с Община Добричка. 

Между 8 и 10 юли местни и популярни артисти от румънската музикална индустрия ще пеят и танцуват на сцената в Хършова, заедно с вас. От община Добричка ще участват значимите пазители на местните традиции и култура, които ще представят в изпълненията си 6обичаи, характерни за българската култура.

Повече информация за фестивала и за проект „Хършова – Добричка, заедно по красивия път на устойчиво развитие чрез трансгранична култура“ можете да намерите на cbc.culture.eu.

„Добруджа с елек и престилка“ Ви очаква от 8 до 10 юли в Хършова! 









Съдържанието на този материал не представлява непременно официалната позиция на Европейския съюз.