"Дни на класиката" в Балчик започва утре

През идните дни на класиката на сцена "Мелницата" ще се качат Български Камерен Оркестър Добрич, пианистката Надежда Цанова, актрисата Йоана Буковска-Давидова, балетистите Веса Тонова и Росен Канев, солистите и оркестърът на Държавна Опера Варна, Орлин Горанов, Еделина Кънева и Орлин Павлов с Оркестъра на Бургаската опера

"Дни на класиката" в Балчик започва утре

Традиционните за средата на лятото “Дни на класиката” ще бъдат открити утре в Балчик.



Всички концерти започват в 19.30 часа

13-тото издание на фестивала, събиращ най-много зрители в Белия град, ще се проведе на самия морски бряг. За първата фестивална вечер ще пристигне от Германия Виви Василева, чието име се свързва с афишите на много европейски сцени. Тя ще е солист на Камерен ансамбъл “Софийски солисти”, който тази година отбелязва 60 години от своето създаване. Тяхното съвместно изпълнение пред балчишката публика ще бъде с творба, написана специално за Виви от младата композиторка Бушра Ел-Турк.

В следващите дни на сцена “Мелницата” изява ще имат Български Камерен Оркестър от Добрич, пианистката Надежда Цанова, актрисата Йоана Буковска-Давидова, балетистите Веса Тонова и Росен Канев, солистите и оркестърът на Държавна Опера Варна. Финалът на фестивала ще бъде на 30 юли със звездното участие на Орлин Горанов, Еделина Кънева и Орлин Павлов с Оркестъра на Бургаската опера. Те ще закрият фестивала със спектакъла “Ах, този мюзикъл!”

Фестивалът се организира от Фондация “Академия Класика” с финансовата и логистична подкрепа на Община Балчик.

Програма: