Спортното училище в Добрич очаква своите бъдещи шампиони

Спортното училище „Георги Ст. Раковски” в Добрич открива втори тур на приемните изпити за учебната 2022/2023 година. Те ще се провеждат от 10 до 15 август.

Спортното училище в Добрич очаква своите бъдещи шампиони




Учебното заведение има дългогодишна традиция в приема и подготовката на бъдещи шампиони на България, Европа и света в седем спортни дисциплини. Сред спортистите, прославили страната и града ни, са олимпийската шампионка Стойка Кръстева, както и известните многократни медалисти и участници в олимпиади - Невяна Митева, Мирослав Илиев,Сийка Стоева и много други, изявени в спорта българи.


При строг подбор се приемат само най-амбицираните и талантливи ученици. От 10 до 15 август в училището се провежда втори тур на приемните изпити за петокласниците в спортовете борба, вдигане на тежести, бокс, хандбал, художествена гимнастика, футбол и лека атлетика. Всички изпити са с начален час 9 часа в съответната зала или стадион.



Спортното училище в Добрич разполага с отлична както спортна, така и учебна база. Всички кабинети са оборудвани с мултимедия, учебното заведение разполага с компютърен кабинет, зала за борба, вдигане на тежести, боксов ринг. За младите спортни надежди се осигурява храна, екипировка и общежитие, както и безплатно посещение на възстановителни и тренировъчни лагери в страната. Преподавателите и треньорите са предимно млади и устремени и с отлично отношение към децата.


Училището работи и по реализиране на редица национални и международни проекти - през изминалите години учениците и техните преподаватели са обменили добри практики с партньори от Италия, Полша,Турция, Испания и Литва. След пандемията от Ковид-19 отново започва работата по националната програма „Отново заедно”, в която учениците ще посетят Трявна.


След завършване на средното си образование в Спортното училище „Георги Стойков Раковски”, учениците се реализират успешно в редиците на МВР, Националната служба за охрана, Пожарна безопасност и защита на населението. Голяма част от тях стават треньори и дори се завръщат в любимото училище, но вече като преподаватели. 30% от приема на Националната спортна академия също е запазен за възпитаниците на училището за шампиони в Добрич.