Мъж, заплашил с убийство жена, остава в ареста

Мъж, заплашил с убийство жена, остава в ареста
Съдът в Добрич уважи искането на Районната прокуратура и задържа под стража обвиняем за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда на жена

Състав на Добричкия районен съд уважи искането на Районната прокуратура и наложи на 41-годишния А.А. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че отправил закана за убийство към жената, с която живее на семейни начала, и й причинил лека телесна повреда след нанесен побой, като деянията са извършени при условията на упражнявано домашно насилие спрямо нея.


Посегателството над пострадалата се случило след възникнал пореден скандал между нея и мъжа, с когото от две години тя съжителствала. 41-годишният обвиняем обиждал своята половинка, крещял й и отправил към нея закана за убийство. А междувременно й нанасял удари по тялото и лицето, причинявайки й лека телесна повреда, установена след медицински преглед на 25 юли 2022 година.


Сигнал за случилото се бил подаден в същия ден в Районна прокуратура – Добрич. Незабавно били предприети действия по образуване на досъдебно производство, а насилникът бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор. Това не бил първи случай, в който жертвата била малтретирана от мъжа си, но от страх да не й навреди повече тя не подавала сигнали до компетентните институции.


Определението на Добричкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+