Българево Classic събира световни музиканти и млади таланти

Българево Classic тази година събира музиканти свирещи на световна сцена и млади таланти на 3 август, от 20 часа в НЧ "Народен Будител - 1940".

Българево Classic събира световни музиканти и млади таланти

Момчил Мончев - виола, Цветомир Цанков - цигулка, Розен Делев - пиано, Кристиан Станчев - класическа китара и Александър Станчев - ударни ще Ви поднесат нежна хармония от ноти в читалището на село Българево.



Цветомир Цанков е роден през 1984 г. в Казанлък. Завършва СМУ ''Панайот Пиков'', в гр. Плевен в класа по цигулка на госпожа Благородна Танева. Продължава обучението си в университета ''Фолкванг'', гр. Есен, Германия при проф. Минчо Минчев, Проф. Андреас Райнер и проф. Маюми Хирасаки.

По време на обучението си печели награди от национални и международни конкурси в България, Румъния и Чехия. След временни договори в оркестъра на Баварската държавна опера в Мюнхен и Радиооркестъра в Кьолн, се установява през 2017 година в оркестъра на Франкфуртската опера. Свири на цигулка направена от казанлъшкия лютиер Пламен Едрев.

Розен Делев е роден в град Плевен.

Завършва местното музикално училище в класа по пиано на Антоанета Воденичарова.

Продължава обучението си в мюнхеската Консерватория в класа по пиано на доц.Майкъл Лесли.

От 2016 е преподавател по пиано в мюнхенското музикално училище.

Изнася солови и камерни концерти в Германия,Украина и България

Роден в Плевен през 1984 година, Момчил Мончев завършва СМУ "Панайот Пипков" гр. Плевен в класа по виола на г-жа Маргарита Казакова. Образованието си той продължава в САЩ и Германия. През годините има щастието да работи с множество утвърдени педагози, като специално място в музикалното и личностно му развитие заема проф. Емил Кантор.

От 2016 година насам Момчил Мончев е преподавател в НУИ "Панайот Пипков" и оркестрант в "Плевенска Филхармония". Той също така организира и участва в разнообразни проекти, част от тази му дейност са и концертите от поредицата "Българево CLASSIC"

Кристиан Станчев, роден: 2003г., в град Русе.От 2010г. учи в Национално Училище по Изкуствата ,,Проф Веселин Стоянов ", гр.Русе, специалност класическа китара.Завършва през 2022г .Участва в редица културни мероприятия,множество концерти и конкурси в Русе и извън Русе.

Александър Станчев, роден 2006г. в гр.Русе.Ученик в Националното Училище по Изкуствата,, Проф. Веселин Стоянов '' специалност- ударни инструменти.