„Наше лято“ предложи динамична и наситена със забавни занимания програма на децата в Тервел

Програмата стартира с изложба на ателието по керамика и грънчарство.
За всеки вкус и интерес имаше занимания и игри.

„Наше лято“ предложи динамична и наситена със забавни занимания програма на децата в Тервел

В Клуб „Керамика“ децата изработваха различни фигури от глина, като сътвориха своя машина на времето.



В дните за рисуване с акрилни бои в техника- смесване на цветове, децата научиха как да рисуват реалистично небе, море и плаж, като успяха да нарисуват морски фар. Малките приложници направиха собствени бижута – гривни, колиета за себе си, за приятели и майки.

В други занимания видяха природата по нов и по-интензивен начин – с микроскоп, изработваха красиви и цветни лава лампи.

На спортната площадка в центъра, на игрището в ПГТО, както и на тенис масите в градския парк, обичащите да спортуват, се забавляваха със зумба , спортни игри и тенис на маса.  

Играта на Шах  привлича своите малки и по-големи почитатели, които си устройват и състезателни игри помежду си.

Латиноамерикански танци, народни танци , бяха едни от приятните занимания на децата.

Разбира се, къде и без музика – в Музикално лято, се разучаваха и се изпяха любими детски и поп изпълнения.

Особени емоции децата изживяха, когато за един ден имаха възможност да бъдат пожарникари, както и да се запознаят с обитателите на гората и как да опазваме горските птици, за да стават все повече.

Разходката сред природата, продължи с кратка екскурзия до местността „Сухата река“, където децата научиха как да правят снимки  и как във фотообектива да улавят най-интересните моменти от живота сред природата. Тези знания те обогатиха в   детското Ателие кино –танц, където се научиха да правят сами едноминутен филм.

Цял ден, забавленията продължиха с Лятно театро на 22 юли, донесло много радост и емоция на децата от града.

В програмата на „Наше лято“ представител от РЗИ – Добрич, изнесе много забавна презентация на тема Здравословно хранене. Децата сами си приготвиха здравословни хапки и сандвичи с предоставените им продукти.

В мероприятията, организирани от Градския музей, децата се запознаха с древните траки, населявали нашите земи- техния бит, култура, религия, обреди и съкровищата, които са ни завещали: Пангюрското, Рогозенското, Вълчитрънското и др.

Участниците в КАФК “Йовкови наследници“, участници в програма „Наше лято“, вървяха „По пътя на хляба и водата в Добруджа“.

На 18 юли, рождената дата на Апостола на свободата, учениците от КАФК „Йовкови наследници“ представиха в музея своя презентация и поднесоха цветя и венци на паметника на Левски в града.

През месец август програмата продължава с рисуване, танци, песни, посещение в музея и нови игри сред природата.