Изчезналото на 3 август в Добрич 8-горишно момиче е било отвлечено и насилвано

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице и противозаконното му лишаване от свобода 40-годишен мъж. Това каза пред журналисти днес прокурор Даниел Илиев.

Изчезналото на 3 август в Добрич 8-горишно момиче е било отвлечено и насилвано

С.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, за да бъде доведен в съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.


Пострадалото дете беше издирвано, тъй като на 3 август изчезнало от централната част на Добрич, където се намирало заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна. 

Децата често просели. Именно така обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил. 

Мъжът се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце. 

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал. 

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, разпитват се свидетели на случилото се.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.