Млади таланти от Студио „Сарандев“ взеха участие във втората Лятна вокална академия „Гласовете“ - Каварна

Тази година за първи път в крайморския град Каварна се провежда Лятна вокална академия „Гласовете“, която протича в три издания.

Млади таланти от Студио „Сарандев“ взеха участие във втората Лятна вокална академия „Гласовете“ - Каварна

Организирана е от Сдружение „За българска музика и изкуство“, Община Каварна и Министерство на Културата.



Талантите на Студио „Сарандев“ при Младежки център - Добрич проявиха интерес към тази инициатива и се включиха в първите две издания. Ванина Григорова бе участник в първата вокална академия, която се състоя в началото на юни . Във втората, провела се миналата седмица от 1-ви до 6-ти август, взеха участие Сиана Славчева, Ивайла Михайлова, Денислава Димитрова и Симона Тодорова. Те имаха възможността да работят с младия вокален педагог Георги Янков - собственик на музикалната школа “Music Factory“ - София, както и с Директора на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ Надя Ботева. Успяха да се запознаят с много други малки певци от цялата страна и да пеят съвместно с тях. Втората вокална академия, по подобие на първата, бе закрита с голям концерт в центъра на град Каварна, който се състоя на 6 август от 19 ч. Всички малки таланти, участници в този форум, представиха песните, които са отработвани групово, както и свои индивидуални изпълнения, редом с известни имена от Българската поп музика, поканени за участие в концерта.

Ивайла, Симона и Денислава от Студио „Сарандев“ се изявиха и като трио с песента „Нарисувай звезди“.  Г-жа Надя Ботева, впечатлена от тях, ги нарече „Трио Добрич“ и реши да им възложи изпълнението на нова авторска песен. Песента се казва „Усмивка“ и е по текст на Мария Маринова и музика на Вячеслав Кушев. На Ивка, Мони и Дени им предстои студиен запис на песента „Усмивка“, който ще бъде реализиран през идните седмици на месец август.

Времето прекарано във втората Лятна вокална академия „Гласовете“ бе ползотворно за талантите на Студио „Сарандев“ и им донесе позитивни преживявания, нови приятелства и разкри нови възможности пред тях.