Успяха да изведат жената, затрупана от свлачището в КК Албена

Жената е намерена и извадена под маса от пръст. Тя е с травми на двата крака.

Успяха да изведат жената, затрупана от свлачището в КК Албена

Днес, около 10:34  е получено  съобщение за свлачище върху заведение "Моби Дик", което се намира по пътната алея Албена - Балчик, извън границите на КК Албена. Има пострадали и затрупани автомобили. Това сподели  Дарин Димитров, Директор на Пожарна безопасност и защита на населението  - Добрич.




 Първи на мястото пристигат екипи на РСПБЗН   Албена и Балчик. Заведението остава затрупано под пръстта, а единия от наемателите му е затрупан между пръстта и лек автомобил. За щастие е само с леки охлузвания и без опасност за живота.  Съпругата му също е останала затрупана и отнело време, за да бъде открита. Издирвателната акция е минала успешно и жената е намерена.  Пострадали са двата и крака и е в шок.Няма данни за други потърпевши.

 


По разказ на очевидец, Георги Калинков, ситуацията е била доста страшна, чул се  голям тътен и отгоре са се свлекли много дървета и  пръст. Имало е голяма пушилка и са се счупили всички прозорци. 


Към момента, периметъра е обезопасен. Разпитани са свидетели. В заведението е нямало други посетители. Започнало е разчистване на пътната алея, което ще продължи и в предстоящите дни. Тепърва ще се установяват причините за свлачището.