Село Одринци посреща гости днес за Празника на градинаря

Гостите на празника се наслаждават на различни градински продукти, вегетариански щандове, готварска работилничка, конкурс за детски рисунки и други хубави неща

Село Одринци посреща гости днес за Празника на градинаря

Над 100-годишни са традициите в отглеждането на зеленчуци в района на село Одринци и околните селища. Продукцията се е търсела в цяла Добруджа. Днес жителите са около 300 и почти всяко семейство е ангажирано със зеленчукопроизводство на открито или в оранжерии. Много са и младите хора, които са се насочили към отглеждането на зеленчуци.  



Кметството на с. Одринци, НЧ „Възраждане -1941 г.“ и Инициативният комитет на зеленчукопроизводителите организират „Празник на градинаря“. 

Гостите на празника се наслаждават на най-различни атракции, сред които карвинг демонстрации, веган и вегетариански кътове, изложение на цветя и декоративни растения. Празникът е съпроводен от пъстра фолклорна програма, настроението е на ниво, за осма година поред. Очаква се да бъде направен и календар на градинарските дейности и готварски рецепти. 

За първи път през настоящата година градинарите са подкрепени с европейски средства. Това става възможно след подписания през март проект между читалище „Възраждане 1941“, МИГ „Добричка“ и ДФЗ на стойност 15 000 лв.

Информация: agri.bg