Димитрина Германова и Мартин Стоянов от Студио „Сарандев“ в мюзикъла „Красавицата и Звяра“

На 12-ти и 13-ти август в Летния театър на морската столица се състояха двата премиерни спектакъла на новия мюзикъл на Държавна опера - Варна „Красавицата и Звяра“

Димитрина Германова и Мартин Стоянов от Студио „Сарандев“ в мюзикъла „Красавицата и Звяра“

Димитрина Германова и Мартин Стоянов от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич бяха част от професионалната трупа на този мащабен проект. Те се представиха във втория спектакъл - на 13-ти август. Димитрина се превъплъти в ролята на Бабет, а Мартин в ролята на Чип. 



За Мартин, като дебютант на театралната сцена, целият път от кастингите през усилените репетиции до представянето пред публика бе истинско вълшебство. Той вече има много опит зад гърба си като певец, дори достигна до грандиозната сцена на Детска Евровизия, но потапянето в магията на музикалния театър за него бе нещо ново и вълнуващо.

За 18-годишната Димитрина участието в любимия ѝ мюзикъл „Красавицата и Звяра“ е сбъдната мечта. Тя знае как да реализира мечтите и си - с много труд, амбиция и постоянство. Още миналата година, желанието ѝ да стъпи на професионалната сцена се сбъдна и оттогава досега талантливата добричлийка може да се похвали с участие в четири мюзикъла на Държавна опера - Варна: „Коса“, „Цар Лъв“, „Оркестър без име“, а сега и „Красавицата и Звяра“. Това разкри нови възможности пред нейния талант, донесе ѝ удовлетворение от многобройните срещи с българската публика в различни градове на страната и много нови приятелства, помогна ѝ да придобие умения и ценен опит. Мюзикълът „Красавицата и Звяра“, поставен от Държавна опера - Варна, е с режисьор Петко Бонев. Музиката е на Алън Менкен. Либретото е изготвено от Линда Уулвъртън по текст на Хауърд Ашман и Тим Райс. Диригент на оркестъра е Страцимир Павлов.