Пожар на сухи треви стигна до двора на болницата в Каварна

Пожар, възникнал на територията на град Каварна, гасиха днес екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Пожар на сухи треви стигна до двора на болницата в Каварна

Пожарът е възникнал в сухи треви край морския град, като много бързо се е разпространил на голяма територия. Три екипа с три пожарни автомобила от Каварна и Балчик са  се включили в потушаването му.



На единия фланг пламъците са достигнали до двора на общинската болница в Каварна, но до евакуация не се е стигнало. На друг от фронтовете се е приближил до къщи, но и там е бил овладян навреме. Пожарът е стигнал и до ниско място в района, достъпът до което е бил затруднен, затова и екипите са се забавили с локализирането му, заяви началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров. В помощ на пожарникарите са дошли и хора от общината, персонал на болницата, както и земеделци с тежка техника.

Пожарът е напълно потушен, за щастие няма материални щети, както и пострадали хора, допълни комисар Дарин Димитров. Причините и точното място на възникването му тепърва ще се установяват.