TILT с последна крачка към оскарите

TILT с последна крачка към оскарите
Българският филм „TILT" ще бъде представен на един от най-престижните филмови фестивали в САЩ - Palm Springs Film Festival, който се провежда в Палм Спрингс.

В рамките на фестивала ще се състоят две прожекции на лентата - първата е на 8 януари, а втората - на 10-ти.  

След първата прожекция продуцентите ще организират коктейл, като част от кампанията на филма с цел популяризирането му сред „Американската филмова академия", определяща номинациите за наградите „Оскар". Именно след този фестивал, преди две години, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев успя да влезе в шорт-листата за наградите.

Фестивалът се провежда от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите за „Оскар", резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари.

„Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни, надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим за успешно проведената кампания както в България, така и в САЩ", посочи режисьорът Виктор Чучков - син.

Скоро след фестивала в Палм Спрингс ще се проведе и Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival. Той номинира „TILT" във всички ключови категории за своите Slate Awards, които се състоят всяка година в рамките на фестивала.

Сред категориите, в които TILT ще се състезава за отличие, са за най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ), операторско майсторство (Рали Ралчев) и музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов). Калифорнийският фестивал за международно кино е един от най-успешните и бързо разрастващи се фестивали в САЩ.

Източник: NEWSBG
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+