Бой на свещеници във Витлеемския храм (Видео)

Бой между свещеници в храма Рождество Христово във Витлеем е трябвало да бъде прекратен с намесата на полицаи с палки, съобщава Вести.ру.

Органите на реда успели да разтърват около десетина размахващи юмруци и метли свещенослужители от Гръцката православна и Арменска апостолическа църкви. Юмручният „разговор" започнал след спор между представителите на двете църкви за юридическите граници на всяка една от църквите на територията на храма.

Действието се развило пред изумените очи на туристите, съобщи ИТАР-ТАСС. В храма се готвят да посрещнат Рождество, което те отбелязват на 7 януари.

Почистващите пода служители на църквата, след като не постигнали съгласие, започнали да размахват метлите си. След което се наложило да се намеси полицията. Няма сериозно пострадали, никой не е задържан. Храмът, който според преданието е построен на мястото, където се е родил Христос, се дели между католическата, православната и арменската апостолическа църква.

Според органите на реда, подобни „разговори" не се случват за първи път в храма.


<iframe width="600" height="335" src="http://www.youtube.com/embed/TsT-iOiO4HM?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
http://www.youtube.com/watch?v=TsT-iOiO4HM

Бой на свещеници във Витлеемския храм (Видео)