Пребиха шефа на фонд „Земеделие”

Директорът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов е нападнат от двама непознати мъже. Инцидентът е станал в блок в столичния квартал "Борово".

Пребиха шефа на фонд „Земеделие”
Порожанов е причакан във входа на блока късно в четвъртък. Той е настанен във Военна болница с охлузвания, няма опасност за живота му. Нападателите били с камуфлажни дрехи и въоръжени с бухалки. Ударите започнали пред вратата, продължили и във входа.
 
Полицията работи по всички версии. Възможно е нападението да е по хулигански подбуди, с цел грабеж или с цел сплашване, а не за да бъде потегнато на живота му. Нападателите се издирват.
 
В края на март бе сменено цялото ръководство на Държавен фонд "Земеделие". За изпълнителен директор бе избран Румен Порожанов, който дотогава беше шеф на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.
 
Той представляваше българсктата страна в проекта "Бургас-Александруполис", преди правителството да се откаже от него.
 
Това бе третата смяна на върха на фонд „Земеделие" за последната половин година. Официалният мотив за новия избор на ръководство бе подобряване на работата по програмата за развитие на селските райони.
 
Само преди месец пък беше пребит изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов. Той беше нападнат пред дома си на 21 ноември.