Добруджа ще мери сили с хандбални грандове на турнир в чужбина

Младите хандбалисти от Добрич ще премерят сили с класни отбори от цяла Европа на турнир в Словакия. Това е поредното доказателство, че в школата на ХК Добруджа се работи много сериозно и професионално.

Добруджа ще мери сили с хандбални грандове на турнир в чужбина

Щастието се усмихна на 40 деца от школата на хандбалния отбор от четири възрастови групи (11,13,15 и 17-годишни) и техните треньори Христо Йорданов и Светослав Божков, които заедно с още 80 отбора от цяла Европа ще участват в традиционния хандбален турнир "Кемпа" в град Прешов, Словакия, от 4 до 8 януари.


 

Благодарение на клубния президент Георги Андреев, фирми като „Екстра Билд“ ЕООД, “Агрокомерс - М.Господинов“ ЕООД, “Земеделие“ ЕООД , други благоразположени приятели и не без помоща на родителите, младите надежди ще имат възможност да премерят сили с елита на хандбала.

 

В турнира ще участват класни отбори от държави с големи традиции в този спорт като Сърбия, Румъния, Унгария, Беларус, Словения, Словакия, Полша и Латвия.

 

За Добрич Онлайн Светослав Божков сподели, че се надява това участие да е началото на една прекрасна традиция, в която всяка година да се дава възможност на нашите таланти за обмяна на опит с елитни отбори.