Арбитражната комисия не допусна МБАЛ-Добрич да ограничи дейността си със 70%

Арбитражната комисия, която трябваше да установи минималната дейност на областната болница по време на ефективната стачка на медицински специалисти, запазва нормалното функциониране на МБАЛ-Добрич. Желаещите да стачкуват трябва да го направят на работните си места

Арбитражната комисия не допусна МБАЛ-Добрич да ограничи дейността си със 70%

Арбитражната комисия е излязла с решението си по отношение на минималната дейност на многопрлофилната болница в Добрич по време на ефективната стачка на медицинските специалисти. Тя изцяло отхвърля исканията на стачния комитет за ограничаване на дейността на болницата със 70% и за спиране на плановия прием. Решението й е, че дейността в болницата продължава в същия вид, в отделенията може да се стачкува, но без това да се отразява на неотложната работа, спешните състояния, както и плановите пациенти, които имат нужда от хоспитализация. 




„Болницата продължава да работи в нормалния си вид и обем, както и досега“, категоричен е директорът на лечебното заведение д-р Георги Желязков. Той увери, че всички жители на областта, които имат нужда от консултация с лекар, ще получат такава, при нужда ще бъдат хоспитализирани и лекувани на територията на болницата, спешните състояния ще бъдат адекватно посрещнати и хората могат да бъдат спокойни. „Арбитражната комисия не уважи искането на стачния комитет жителите на област Добрич, за които няма друга болница с такъв обем на работа, да бъдат транспортирани в лечебни заведения във Варна например, да ограничим дейността си със 70% и да спрем плановите приеми“, заяви д-р Желязков и изрази увереност, че МБАЛ-Добрич продължава да работи, както досега.