Празник на тиквата отбеляза ДГ „Първи юни“ №17 (СНИМКИ)

Детската градина си е прекарала един хубав ден, съпроводен с много изненади, забавления и предизвикателства, в които участваха всички и най-вече децата

Празник на тиквата отбеляза ДГ „Първи юни“ №17 (СНИМКИ)

Още от сутринта тиквата зае своето „почетно“ място в групите и децата танцуваха, пяха, рисуваха, апликираха, украсиха „своята тиква“ с различни техники и материали. 




Най-малките Слънчовци и Детелинки от първите групи си направиха бисквитена торта с тиквен крем, тиквени палачинки и крем-пудинг с чия и тиква. По-големите – 4 годишните, от гр. „Бонбон“ си приготвиха здравословни бонбони „тикви“ и ароматни сладки с тиква и орехи.

Смехоранчетата пък си приготвиха тиквен чийзкейк с таханов дресинг и постен кекс с тиква и орехи. Мастерите в готварството - децата от големите групи „Звездица“ и „Мики Маус“ изработиха цяло меню по приказката на Пепеляшка – крем супа от тиква, която Пепеляшка готви на своите сестри, курабийки – каляски, и вълшебни мъфини с тиква.

По традиция не липсваха и тиквените фенери, които привлякоха, онези които нямат афинитет към готвенето. Навсякъде звучаха песни, музика и детски глъч. Забавления, смях и радост царуваше в детските групи и всеки тръпнеше от нетърпение да види крайния резултат, да му се порадва и…естествено да си похапне.