Под стража за две торби парцали

30-годишният Красимир от Божурово остава задържан под стража, потвърди Окръжен съд – Добрич. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на Гергьовден през 2010 г. в родното си село е откраднал различни видове дрехи. Той влязъл след 18 часа, в дома на съселянка през отворен прозорец, облякъл дрехи и взел в две торби други, след което напуснал къщата оттам, откъдето влязъл.

Под стража за две торби парцали
На 29- ти декември 2011  г. Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение, а той обжалва този акт. Адвокатът му пледира, че мярката за неотклонение е неправилна и несправедлива спрямо извършеното от Красимир деяние. Той е съдействал на разследването и нямало опасност да се укрие.

Прокуратурата поиска съдът да потвърди определението на районния съд. Държавният защитник посочи, че Красимир е извършил деянието при опасен рецидив, а в този случай законът предвижда най-строгата мярка за неотклонение, тъй като се приема, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление.

Красимир е завършил втори клас, неженен, работи без трудов договор, осъждан.
Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.